Гречана каша з м’ясом запечена у гарбузі. Рецепт.

Сьогодні хочу поділмтися чудовим рецептом виловленим десь на теренах інтернету.
Признаюсь, моя кулінарна фантазія завжди пов”язувала гарбуз з випічкою або десертом – з чимось солодким, одним словом. А тут – м”ясо, каша….. Але, чесне слово, розчарування не буде – це просто смакота!
Доречі, гарбуз цей не простий, деякий час він відпрацював фотомоделлю на зйомці з осінньою тематикою і ми могли б дати йому чесно відпрацьовану відпустку і можливість дожити до старості… але, думаю, на кращий кінець жоден з його братів і не розраховував. Отже…

Для приготування страви необхідно:

– гарбуз;
– гречана каша;
– м”ясо (в мене це телятина);
– цибуля;
– морква;
– олія.

Одразу прошу вибачення за те що не привожу точні мірки, але коли гарбуз куплений у бабці в селі, а м”яса рівно стільки скільки було – важко визначити скільки ж його було, але важливо знати що буде, а буде добре!

З гарбуза зрізаємо “кришку” і вичищаємо зернята. Потім зрізаємо стінки так щоб вони були приблизно 1,5 см, звичайно без лінійки і фанатизму. Головне – не зробити дірки в дні. Зрізані шматочки гарбуза потім будем протушковувати з гречкою. Далі гарбуз разом з кришкою ставимо у духовку розігріту до 180 градусів приблизно на годину.
Тим часом варимо гречану кашу до напівготовності. М”ясо протушковуємо з цибулею, морквою, гарбузом. Змішуємо і наповнюємо гарбуз. Доливаємо півсклянки окропу. Закриваємо кришкою, обмащуємо гарбуз олією (для краси), завертаємо в пергамент.

Тепер у пічку на годину .

 

Смачного вам і корисного!


Comments:

No comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *