Гречана каша з м’ясом запечена у гарбузі. Рецепт.

Сьогодні хочу поділмтися чудовим рецептом виловленим десь на теренах інтернету.
Признаюсь, моя кулінарна фантазія завжди пов»язувала гарбуз з випічкою або десертом — з чимось солодким, одним словом. А тут — м»ясо, каша….. Але, чесне слово, розчарування не буде — це просто смакота!
Доречі, гарбуз цей не простий, деякий час він відпрацював фотомоделлю на зйомці з осінньою тематикою і ми могли б дати йому чесно відпрацьовану відпустку і можливість дожити до старості… але, думаю, на кращий кінець жоден з його братів і не розраховував. Отже…

Для приготування страви необхідно:

— гарбуз;
— гречана каша;
— м»ясо (в мене це телятина);
— цибуля;
— морква;
— олія.

Одразу прошу вибачення за те що не привожу точні мірки, але коли гарбуз куплений у бабці в селі, а м»яса рівно стільки скільки було — важко визначити скільки ж його було, але важливо знати що буде, а буде добре!

З гарбуза зрізаємо «кришку» і вичищаємо зернята. Потім зрізаємо стінки так щоб вони були приблизно 1,5 см, звичайно без лінійки і фанатизму. Головне — не зробити дірки в дні. Зрізані шматочки гарбуза потім будем протушковувати з гречкою. Далі гарбуз разом з кришкою ставимо у духовку розігріту до 180 градусів приблизно на годину.
Тим часом варимо гречану кашу до напівготовності. М»ясо протушковуємо з цибулею, морквою, гарбузом. Змішуємо і наповнюємо гарбуз. Доливаємо півсклянки окропу. Закриваємо кришкою, обмащуємо гарбуз олією (для краси), завертаємо в пергамент.

Тепер у пічку на годину .

 

Смачного вам і корисного!

Комментарии:

Нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *