Рецепт шоколадно-горіхового кексу. Пухкий і духмяний для справжніх ласунчиків!
Улюблинець нашої сім»ї, простий у приготуванні і надзвичайно шоколадний. Рецепт його універсальний і скажу без прикрас, один із моїх фірмових:)
Читаємо його далі:
200 гр. вершкового масла
300 гр. цукру
100мл молока
4 яйця
400 гр борошна
0,5 ч.л. гашеної соди
горіхи — в мене це суміш волоських, лісових та мигдалю
шоколад — чорний, приблизно 200 гр
ванільний цукор
Отже,Цукор перемішуємо з м»яким маслом. Додаємо ванільний цукор, перемішуємо і додаємо молоко. Окремо збиваємо яйця і додаємо до суміши. Додаємо соду і борошно. Тісто буде досить густим.
Розділюємо тісто на 2 частини. В одну додаємо перемелений на крихти шоколад, в другу — покришені горіхи. Далі змащуємо форму (кексницю) вершковим маслом і викладаємо тісто ложками чергуючи шоколадний шар з горіховим. Тим часом наша пічка розігрілась до 200 градусів і готова прийняти кексика і випікати його до готовності. Яку, доречі, легко перевірити зубочисткою.
Усе.
Забула! Закриваючи дверцята пічки за нашим кексом, бажано сказати «КЕКС-ПЕКС-ФЕКС» і тоді все точно вийде!
Смачного-запашного-шоколадного!
(с)Віка Бартош.
Комментарии:
2 комментариев. Оставить новый
ням-ням!
одразу схотілося приготувати)
обов»язково!!!