Рецепт шоколадно-горіхового кексу. Пухкий і духмяний для справжніх ласунчиків!

Улюблинець нашої сім”ї, простий у приготуванні і надзвичайно шоколадний. Рецепт його універсальний і скажу без прикрас, один із моїх фірмових:)
Читаємо його далі:

200 гр. вершкового масла
300 гр. цукру
100мл молока
4 яйця
400 гр борошна
0,5 ч.л. гашеної соди
горіхи – в мене це суміш волоських, лісових та мигдалю
шоколад – чорний, приблизно 200 гр
ванільний цукор

Отже,Цукор перемішуємо з м”яким маслом. Додаємо ванільний цукор, перемішуємо і додаємо молоко. Окремо збиваємо яйця і додаємо до суміши. Додаємо соду і борошно. Тісто буде досить густим.
Розділюємо тісто на 2 частини. В одну додаємо перемелений на крихти шоколад, в другу – покришені горіхи. Далі змащуємо форму (кексницю) вершковим маслом і викладаємо тісто ложками чергуючи шоколадний шар з горіховим. Тим часом наша пічка розігрілась до 200 градусів і готова прийняти кексика і випікати його до готовності. Яку, доречі, легко перевірити зубочисткою.
Усе.
Забула! Закриваючи дверцята пічки за нашим кексом, бажано сказати “КЕКС-ПЕКС-ФЕКС” і тоді все точно вийде!

 

Смачного-запашного-шоколадного!

(с)Віка Бартош.


Comments:

2 Comments. Leave new

kotichok
06.11.2012 14:44

ням-ням!
одразу схотілося приготувати)

Відповіcти

обов”язково!!!

Відповіcти

Залишити відповідь до barva Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *